Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

Slitiny mědi

Čas vydání: 2020-08-31 13:47:09  Hity: 12

Čistá měď   má nejlepší elektrickou a tepelnou vodivost ze všech komerčních kovů. Dnes se více než polovina vyrobené mědi používá v elektrických a elektronických aplikacích a měď vytváří slitiny snadněji než většina kovů.

Existuje více než 400 slitin mědi, každá s jedinečnou kombinací vlastností vyhovujících mnoha aplikacím, výrobním procesům a prostředím. Slitiny se vyrábějí vyrobením pevného materiálu ze dvou nebo více různých kovů. Další informace se dozvíte z níže uvedených příkladů.

Mosaz   je obecný termín pro řadu slitin mědi a zinku s různými kombinacemi vlastností, včetně pevnosti, obrobitelnosti, tažnosti, odolnosti proti opotřebení, tvrdosti, barvy, elektrické a tepelné vodivosti a odolnosti proti korozi.

Bronz   slitiny se vyrábějí z mědi a cínu a byly první, které byly vyvinuty asi před 4 000 lety během doby bronzové.

Měď-nikl   slitiny mají vynikající odolnost proti mořské korozi a biologickému znečištění. Přídavek niklu k mědi zlepšuje pevnost a odolnost proti korozi beze změny tažnosti.

Nikl-stříbro   slitiny jsou vyrobeny z mědi, niklu a zinku a jsou někdy považovány za speciální mosazi. Mají spíše atraktivní stříbřitý vzhled než typickou mosaznou barvu. Typické aplikace zahrnují mince a ozdobné předměty.

Beryliová měď   slitiny se používají pro svou vysokou pevnost a dobrou elektrickou a tepelnou vodivost. Má podobné mechanické vlastnosti jako vysokopevnostní slitina   ocel. Má však lepší odolnost proti korozi než ocel. Existují dvě skupiny slitin berylia a mědi: slitiny s vysokou pevností a slitiny s vysokou vodivostí.


Předchozí: Může být hliník svařován oc...

další: No